HomeopatiHomeopatimedisinerNatur og magi

Lamium album – Døvnesle (Spiselige Ville Vekster)

(For English, see below)

Til min bursdag i våres fikk jeg boka “Spiselige Ville Vekster“, av Anna-Elise Torkelsen og Hermod Karlsen.

Det er en fascinerende bok – med oversikt over planter som ofte regnes som ugress, men som faktisk fungerer godt i matretter! Dermed kan vi nyte fruktene av vårt arbeid – eller, rettere sagt, ugresset fra vår luking – heller enn å bare kaste det i komposthaugen.

Og – flere av disse plantene finnes også som potenserte homeopatimedisiner!

Døvnesle er en plante fra Leppeblomstfamilien (se bilde over). Jeg gjenkjente denne fra Spiselige Ville Vekster da jeg gikk tur i området omkring Ekebergparken i Oslo. Det latinske navnet er “Lamium album“, som også er navnet på homeopatimedisinen laget på denne planten.

Døvnesle har mild smak, og kan i likhet med nesle brukes i suppe, stuing og pai – eller presses til juice. Men i motsetning til nesle har ikke Døvnesle brennhår.

Så – da er det bare å gå ut og plukke! 🙂

 

 

For my birthday a few months back, I got a book about Edible Wild Growths, put together by Anna-Elise Torkelsen and Hermod Karlsen.

It’s a fascinating book – featuring plants that are often considered weeds, but which should in fact be considered when putting together the food menu for the week! So instead of discarding the weeds in the compost – why not enjoy the fruits (or should I say weeds?) of your labour, and make use of them in your cooking? 

And, several of these are also potentised into homeopathic medicines!

I recognised Dead Nettle / White Nettle on my walk in the area around Ekebergparken in Oslo (see the featuring photo above). The Latin name of this plant is “Lamium album“, which happens to be the same as the corresponding homeopathic medicine

White Nettle has a mild taste, and can, as nettle, be used in soups, pies and juices. 

So, lets go outside and harvest some weedy foods! 🙂