Homeopati-Husapotek

Etterhvert som jeg skriver om homeopatimedisiner og de ulike plagene du kan bruke dem for når du/dine kjære opplever symptomer, så dukker de opp på denne siden.

Hvis du har mottatt min gratis oversikt over 10 Essensielle Homeopatimedisiner for hele familien har du allerede ti verktøy tilgjengelige som gjør nytte i husapoteket.

For å bli en fortrolig hjemme-foreskriver av homeopati kan du bli en Hobby-Homeopat!

Her er noen av homeopatimedisinene du bør ha i husapoteket ditt:

Aconitum napellus (Acon)

Dette middelet er særlig egnet ved plager som oppstår plutselig, og gjerne etter at man har vært utsatt for kulde, sjokk eller skrekk. Aconitum passer når plagene er uutholdelige! (Les mer)

Apis mellifica (Apis)

Dette middelet kan være indikert ved bitt/stikk, blærekatarr, diaré, elveblest, feber, hodepine, kusma, leddsmerter, meslinger, sår hals, tilbakeholden urin, øreverk, øyebetennelse. (Les mer)

Arnica montana (Arn)

Arnica er et essensielt middel å ha i homeopati-husapoteket sitt. Det er det første middelet du bør vurdere etter knall, fall og skader - eller traumer som har resultert i sjokktilstand. (Les mer)

Arsenicum album (Ars)

Asenicum-personer blir lett forkjøla. Utflod («kroppslige utslipp») er brennende, lukter vondt og er vandig. Generell tørrhet. Blekt ansikt. Foretrekker varm mat og drikke. (Les mer)

Belladonna (Bell)

Belladonna er uvurderlig i homeopati-husapoteket for blant annet feber (varme), forverring (<) av varme, stor tørste for kalde drikker (med sitron). Det er en plutselig og voldsom start på plagene, med mye rødhet; tørrhet; varme. (Les mer)

Bryonia alba (Bry)

Nøkkelord for Bryonia: den minste bevegelse er smertefull – må holde fast. Tørrhet og tørste. Hodepine verre ved bevegelse. Irritabilitet. Ønsker hvile og stillhet. (Les mer)

Chamomilla vulgaris (Cham)

Dette er et supert middel for barnesykdommer, der symptombildet passer: Mange foreldre har priset seg lykkelige over dette homeopatimiddelet - når det har stilnet de ustoppelige barneskrikene! (Les mer)

Euphrasia officinalis (Euphr)

Du har kanskje hørt om blomsten Øyentrøst (engelsk: Eyebright)? Denne er en liten gullgruve når det kommer til symptomer som rammer øynene. (Les mer)

Gelsemium sempervirens (Gels)

Gels er nyttig ved voldsom, lammende utmattelse. Øyelokkene er tunge, og det er en opplevelse av tunghet. Plagene kommer snikende, og ved feber så uteblir svette. (Les mer)

Jule-Midlene

Førjulstiden er preget av forventninger, planlegging og forberedelser. Det er en mer eller mindre salig blanding av spenning, moro, stress og hektisk kaos. For å unngå at julefeiringen blir preget av utmattelse, engstelse, irritasjon, søvnløshet, fordøyelsesplager og skuffelser så kan du sørge for å ha disse homeopatimedisinene i beredskap før jul: (Les mer)

Julemidlene - Video

Dette er Video-presentasjon av Julemidlene du kan ha i beredskap! Samme informasjonen som i innslaget til høyre, men presentert i levende bilder. Så da kan du velge hva du foretrekker 😉 (Les mer)

Natrum muriaticum (Nat-m)

Som en av de mest utbredte substansene i naturen har natriumklorid vist seg gull verdt som homeopatisk fremstilt naturpreparat! Faktisk er dette medisinbildet preget av at væskebalansen er forstyrret. Det er mye tørrhet og en ekstrem tørste: særlig ved febertilstander. (Les mer)

Nux vomica (Nux-v)

Jeg har nevnt Nux-v i forbindelse med flyskrekk/engstelse ved reise, reisesyke, høysnue/pollenplager og homeopati-arsenalet for beredskap ved juletider. Dette er altså ett av de homeopatimidlene som det er vel verdt å ha i hus, før plagene dukker opp! (Les mer)

Pulsatilla nigricans (Puls)

Dette er et homeopatimiddel med et bredt nedslagsfelt! Det hører så absolutt hjemme i ethvert homeopati-førstehjelpsskrin, særlig for nybakte foreldre; mange barn passer til typen som ønsker å bli båret og som blir grinete om de ikke får viljen sin. (Les mer)

Rhus toxicodendron (Rhus-t)

Denne planten er kjent og fryktet for sine egenskaper: kontakt med bladene fører til rødhethevelse og blemmer. Homeopatimedisinen lages av de friske bladene, som sankes når giften er på sitt mest potente: før blomstring, om natten, i fuktig vær. (Les mer)

Homeopatidrypp

Alltid syk?

Alltid sjuk? Alltid den som er sjuk? Det går på livskvaliteten løs, å aldri få overskuddet ordentlig tilbake; Å ikke […]

Drar du på deg alt «som går»?

Drar du på deg alt som går? Har du ingen motstandskraft? Spiller ikke kroppen på lag med deg? Har du […]

Svekket immunforsvar

Drar du på deg alt som er? Vi er født med ulike disponibiliteter for sykdom: ulike sensitiviteter, anlegg, utgangspunkt som […]

Se alle våre nyheter

Introduksjon til Homeopati

Mer om Homeopaten

Lær å bruke homeopati for deg og dine kjære i det daglige - bli en Hobby-Homeopat!