Homeopati Husapotek

Etterhvert som jeg får skrevet om homeopatimidlenes "medisinbilder" og de ulike plagene som du kan bruke dem for, når du eller dine kjære opplever symptomer; så vil de dukke opp på denne siden.

Hvis du ikke finner homeopatimedisiner som passer for helseplagene og symptomene du/dine kjære opplever nå, så er du velkommen til å ta kontakt - kanskje burde du heller bestille deg en akutt-/førstegangskonsultasjon i denne omgang!

Og, hvis du har mottatt gratis-malen, så står det om flere homeopatimedisiner i oppslagsverkene jeg anbefaler der.

For å bli en fortrolig hjemme-foreskriver av homeopati, anbefaler jeg å få på plass de grunnleggende kunnskapene om homeopati - og bli en Hobby-Homeopat 😉

Her er noen av homeopatimedisinene du bør ha i husapoteket ditt:

Aconitum napellus (Acon)

På norsk kalles denne blomsten Storhjelm eller Venusblomst, og den tilhører Soleiefamilien.

Dette middelet er særlig egnet ved plager som oppstår plutselig, og gjerne etter at man har vært utsatt for kulde, sjokk eller skrekk. Aconitum passer når plagene er uutholdelige! De er verre om natten: selv om Aconitum-personer har det greit når de legger seg, våkner de kanskje opp rundt midnatt av at plagene er ille.

(Les mer)

Arnica Montana (Arn)

Arnica, eller Solblom som vi kaller den på norsk, er en blomst i Kurvplantefamilien. Hele planten benyttes i fremstillingen av homeopatimedisinen.

Arnica er et essensielt middel å ha i homeopati-husapoteket sitt. Det er det første middelet du bør vurdere etter knall, fall og skader - eller traumer som har resultert i sjokktilstand.

(Les mer)

Arsenicum album (Ars) 

Asenicum-personer blir lett forkjøla. Utflod («kroppslige utslipp») er brennende, lukter vondt og er vandig. Generell tørrhet. Blekt ansikt. Foretrekker varm mat og drikke. Leppene er sprukne og tørre – og Ars slikker dem. Munnen er brennende og tørr, og smerter er også brennende. Ars har hjertebank og er rastløs. Svetten mangler ved feber, men er ellers klam, rikelig, sur og kald. Munnen smaker bittert, og Ars er tørst etter store mengder – eller små mengder ofte, i form av små slurker. Tungen til Ars er rød langs kantene eller på tuppen.

(Les mer)

Belladonna (Bell) 

Belladonna kalles Belladonnaurt på norsk, og er uvurderlig i homeopati-husapoteket for blant annet feber (varme), forverring (<) av varme, stor tørste for kalde drikker (med sitron).

Det er en plutselig og voldsom start på plagene, med mye rødhet; tørrhet; varme. Belladonna er veldig var og sensitiv, og kan være redd for innbilte skikkelser eller ting i rommet.

Belladonna er en urt i Søtvierfamilien, og hele planten benyttes i fremstillingen av homeopatimedisinen.

(Les mer)

Euphrasia officinalis (Euphr)

Du har kanskje hørt om blomsten Øyentrøst (engelsk: Eyebright)? Denne er en liten gullgruve når det kommer til symptomer som rammer øynene.

Euphrasia officinalis er navnet på en homeopatipatimedisin som lages av Øyentrøst.

(Les mer)

Gelsemium sempervirens (Gels)

Gelsemium er i samme plantefamilie som Ignatia og Nux vomica, to andre nyttige midler som jeg kommer til å skrive om etterhvert. Gels er en nydelig klatreplante med gule blomster. Det er roten til planten som er benyttet i homeopatipreparatet.

Gels er nyttig ved voldsom, lammende utmattelse. Øyelokkene er tunge, og det er en opplevelse av tunghet. Plagene kommer snikende, og ved feber så uteblir svette. Gels mangler tørste og har skjelvinger. Gels har det bedre for (>) svetting og urinering, mens fysisk aktivitet gjør plagene verre (<).

(Les mer)

Jule-midlene i beredskap 

Førjulstiden er preget av forventninger, planlegging og forberedelser. Det er en mer eller mindre salig blanding av spenning, moro, stress og hektisk kaos. Vi streber etter å stelle i stand en fredelig og staselig jul, full av glede og familiesamvær.

Men, det er ikke alltid at dette går knirkefritt for seg: stresset og presset kan vippe selv den mest strukturerte jule-entusiasten av pinnen! For å unngå at julefeiringen blir preget av utmattelse, engstelse, irritasjon, søvnløshet, fordøyelsesplager og skuffelser så kan du sørge for å ha disse homeopatimedisinene i beredskap før jul:

(Les mer)

Natrum muriaticum (Nat-m) 

Dette er et middel laget på bordsalt: natriumklorid. Som en av de mest utbredte substansene i naturen har natriumklorid vist seg gull verdt som homeopatisk fremstilt naturpreparat også! Faktisk er dette medisinbildet preget av at væskebalansen er forstyrret. Det er mye tørrhet og en ekstrem tørste: særlig ved febertilstander.

Selv om Nat-m føler seg kald, er det en aversjon mot varmt vær. Og, ett prominent symptom som er verdt å merke seg og som er en mulig indikasjon for Nat-m: det er en umulighet å urinere i andres nærvær (som på offentlige toaletter, eller barn som insisterer på å ha baderomsdøra lukket).

(Les mer)

Nux vomica (Nux-v) 

Turen har kommet til homeopatimiddelet Nux vomica (Nux-v) sitt medisinbilde. Denne homeopatimedisinen fremstilles av frøene til planten Strychnos nux vomica, i Loganaceae familien.

Jeg har tidligere nevnt litt om Nux-v i forbindelse med flyskrekk/engstelse ved reise, reisesyke, høysnue/pollenplager og homeopati-arsenalet man bør ha i beredskap ved juletider. Dette er altså ett av de homeopatimidlene som det er vel verdt å ha i hus, før plagene dukker opp!

(Les mer)

Pulsatilla nigricans (Puls) 

Dette er et homeopatimiddel med et bredt nedslagsfelt! Det hører så absolutt hjemme i ethvert homeopati-førstehjelpsskrin, særlig for nybakte foreldre; mange barn passer til typen som ønsker å bli båret og som blir grinete om de ikke får viljen sin … Men når det er sagt, så er det veldig mye mer til Puls enn de «typiske» trekkene:

(Les mer)

Tjenestene Ringsaker Homeopati tilbyr:

Vil du vite mer om Homeopat Marianne?

Velkomstgave og Homeopatidrypp

 

Usikker på om homeopati er noe for deg?

De ca. månedlige Homeopatidryppene med informasjon og nytt fra homeopatiens verden vil kanskje kunne treffe deg og din situasjon - mens du tenker over saken 🙂

Når du registrerer deg får du en velkomstgave: en mal for hvordan du kan gå frem for å lage deg ditt eget homeopati-husapotek 😀

Her kan du lese oversettelsen av Jenny Grist sin vesle gratis-bok, som enkelt forklarer homeopati

401 96 575
Nygata 9, 2380 Brumunddal