Natur og magi

Høst –> gi slipp –> Yoga –> ikke «bare» en fysisk praksis

Høsten er en tid for å gi slipp. Mørket sniker seg mer og mer innpå oss; naturen går i dvale; trær gir slipp på sine blader. Det er godt å roe ned, og ta seg tid til å kjenne etter.

For meg gir denne høsten blant annet rom, tid og mulighet for å praktisere mere Yoga.

Etter mitt første møte med Yoga for noen år siden, hvor jeg var nysgjerrig på hva slags «treningsform» dette er, har jeg fått stadig mer kjennskap og erfaring med Yoga som en helhetlig praksis – for både kropp, sinn, sjel og følelsesliv.

På samme måte  som homeopati er en helhetlig behandlingsform; for det som kropp, sjel og følelsesliv uttrykker et behov for – gjennom symptomene som dukker opp/utvikler seg.

Så, etter flere gode erfaringer, og inspirerende timer på Eight Treasures i Oslo, har jeg bestemt meg for å skjenke meg selv den gleden det er å jobbe grundigere med egen Yogapraksis. Et godt grunnlag kan man f.eks. få gjennom veiledning og egentrening av Ashtanga Yoga – The Asanas of the Primary Series:

 

 

Jobbe seg gjennom vondter – bli bedre kjent med egen kropp – utfordre egen bevegelighet – tøye egne grenser – oppleve samhandlingen mellom følelser og den fysiske kroppen: hvordan disse egentlig er uatskillelige

… Med introduksjon hos yoga-lærere, som gir god innføring i skadeforebygging, har man et godt grunnlag for å utforske alt det overnevnte – det skal jeg jobbe med fremover, i hvert fall!

— Namaste —