Homeopati - for hvem?

 

Hvem egner homeopati seg for?

Ofte er det personer som har "forsøkt alt annet" mot plagene sine, eller ønsker homeopati som supplement til annet behandling, som oppsøker homeopat. Symptombildet er ofte sammensatt, og det kreves vilje og tålmodighet fra pasientens side - for å høste fruktene som homeopatibehandling bringer med seg.

Andre ganger er det personer som har vokst opp med naturmedisin, og er vant til å søke til naturterapi for sine plager. Disse oppsøker gjerne homeopaten sin før symptomene har fått skikkelig fotfeste hos dem.

I de følgende avsnittene beskriver jeg noen aspekter som det er godt å vite om - hvis man ønsker å få mest mulig ut av homeopatibehandling. Hvis du vil vite mer, eller har andre spørsmål om homeopati, så kan du lese på denne siden - med spørsmål og svar om homeopati. Og, hvis det fortsatt er ting du lurer på og ikke finner svar om på disse nettsidene, så er du velkommen til ta kontakt med meg 🙂

Å velge homeopati i tillegg til/i stedet for andre alternativer

Hva slags plager kan jeg oppsøke homeopat for?

Pasienter oppsøker gjerne homeopat for en rekke ulike typer plager, det være seg fordøyelsesplager, søvnforstyrrelser, muskel-/skjelettplager, sensitivitet overfor omgivelsene, emosjonelle-/mentale utfordringer, infeksjoner, svekket immunforsvar, vondter og smerter, hudproblemer, ... Homeopati kan favne om så mye!

Det jeg elsker med homeopati, er at det er en naturmedisin som kan adressere det meste vi møter på av helseutfordringer. Det underliggende mønsteret hos pasienten - hvordan symptomene oppleves, og responsen på stress/traumer - utgjør grunnlaget hvilken homeopatimedisin som foreskrives. Så det er ikke én homeopatimedisin for én spesifikk helseplage: det er én indikert homeopatimedisin som passer for deg og dine karakteristiske sensitiviteter og mønstre, i din nåværende tilstand.

Ti pasienter med samme diagnose innen for eksempel hudplager, kan få foreskrevet ti ulike homeopatimidler av homeopaten sin; avhengig av hvordan plagene arter seg hos den enkelte, og den individuelle karakteristiske opplevelsen av symptomene.

Homeopati kan trygt kombineres med andre behandlingsformer, og vil ikke komme i veien for annen konvensjonell medisin som du kanskje tar. Når det er sagt: det er viktig at du ikke slutter å ta medisiner forordnet av legen din, uten å konsultere med legen! Når du begynner å merke bedringer i helsetilstanden din under homeopatibehandlingens forløp er det godt mulig at du ønsker å ta en tur til legen din for å diskutere eventuell nedtrapping av medisinering. Men, det er det altså viktig at du ikke uten videre gjør på eget initiativ!

Å ta ansvar for egen helse - å ta del i egen prosess

Hva burde jeg vurdere før jeg oppsøker homeopat?

I dagens moderne samfunn skal det meste ha høyt tempo. Vi vil at ting skal skje raskt og effektivt, også når det kommer til helsa vår; vi ønsker en "quick fix" og kjappe løsninger som kan fjerne problemer umiddelbart - den ene pillen som fjerner helseplagene med én gang, slik at vi uhindret kan fortsette våre daglige sysler.

Men det fungerer ikke nødvendigvis sånn med helsa vår. Hvis vi har hatt en helseplage lenge, som vi kanskje har utsatt å gjøre noe med - eller som vi kanskje har "dekket over" med mer kjappe løsninger vi har for hånden; vel, da kan disse plagene ha fått skikkelig grep om oss. Å ta disse med roten kan ta tid:

Homeopati oppleves forskjellig fra person til person. Hos noen kommer det en rask respons på foreskrevet homeopatimiddel, og det holder med noen måneders behandling for å gjenopprette den gode balansen: med regelmessige oppfølginger for å justere foreskriving av middel og dose (jeg er ikke fornøyd før vi er helt sikre på at en sunn indre balanse er på plass igjen!).

Hos andre tar det lenger tid før den gode utviklingen observeres. Endringene kan være mer vage, og lagene av stagneringer og ubalanser som har bygget seg opp over tid må skrelles vekk gradvis. Det er uansett homeopatimedisinen som bestemmer prosessens tempo og intensitet - sammen med kroppens iboende evner til å promotere økt helse.

Du er hovedpersonen i ditt liv. Med homeopati som virkemiddel kan du velge å ta ansvar for egen helse: hvis du er forberedt på å investere vilje og tålmodighet i prosessen - og til det du måtte trenge for å gjenopprette helse og velvære i deg selv. Hvis du bare har hatt helseplagene en kort stund, kan du nok forvente en rask lindring også; men hvis plagene dine har vært langvarige (flere år/hele livet), og er del av et underliggende kronisk mønster, så må du også forvente at det tar desto lengre tid å bli kvitt dem. Du vil likevel merke positive endringer i løpet av de første ukene etter at du har tatt (en velvalgt) homeopatimedisin, men det kan ta lenger tid før vi sier oss fornøyde med behandlingen.

Hvordan få det meste ut av homeopatibehandlingen

Hva forventer homeopaten av meg?

For at jeg skal kunne hjelpe deg så godt som jeg ønsker, så er det avgjørende at du bestemmer deg for å:

  • Komme på førstegangskonsultasjonen med et åpent sinn, og være forberedt masse (rare) spørsmål: jeg spør om ting som du kanskje ikke er vant til fra helsepersonell.
  • Være forberedt på å komme til (i hvert fall) et par oppfølginger. Jeg trenger å følge deg og din respons på foreskrevet homeopatimedisin for å vite om jeg har valgt det rette middelet for deg, i rett dose og potens (styrke). Det er ganske frustrerende å ikke vite hvordan det går med deg, når jeg ivrer etter å hjelpe deg! Jeg får aldri vite om jeg har formidlet riktig homeopatisk stimuli til kroppen din hvis du ikke gir meg tilbakemelding.
  • Være tålmodig med prosessen! Grunnen til at jeg gjerne lar det gå 2-4 uker mellom hver oppfølging er at homeopatimedisiner ofte virker på oss i flere uker - ja, til og med måneder; ofte uten at det er så tydelige endringer fra gang til gang. Jeg vil anbefale et forløp for oppfølginger avhengig av typen symptomer som du kommer med, og helsetilstanden din forøvrig. Og: dessverre lykkes jeg ikke alltid med å foreskrive den mest egnede homeopatimedisinen til deg på første forsøk. Det finnes tusenvis av homeopatimedisiner: selv om jeg har gode verktøy og metoder for hånden, så kan det være brikker i puslespillet som jeg ikke har fått godt nok på plass enda. Da vil jeg spørre mer om disse under neste oppfølging, og justere foreskrivingen etterhvert som jeg får en dypere forståelse av ditt individuelle symptombilde. Jeg er ikke fornøyd med valg av middel før du merker ordentlig positive endringer!
  • Ta kontakt med meg når du føler behov for det! Har du spørsmål om behandlingen? Vil du dele dine responser på homeopatimedisinen med meg? Har du spørsmål om instruksene eller informasjonen som jeg har sendt deg? Ring/send melding/e-post: jeg kan ikke hjelpe deg så godt som jeg ønsker hvis jeg ikke vet hva som foregår med deg mellom konsultasjonene.
  • Gjøre de endringene som du trenger for å ta vare på din helse. Du kjenner deg selv best. Respekter behovene dine. Er det ting du sliter med å endre på egenhånd? Jeg kan gjerne gi deg råd, eller bare lytte dersom du trenger å dele med noen. Kanskje har jeg tips og råd som jeg vet at har fungert bra for meg selv eller andre; eller, kanskje jeg vet om noen som kan hjelpe deg - dersom jeg ikke er kvalifisert til det.

Tjenestene Ringsaker Homeopati tilbyr:

Vil du vite mer om Homeopat Marianne?

Homeopatidrypp og velkomstgave

Usikker på om homeopati er noe for deg?

De ca. månedlige Homeopatidryppene med informasjon og nytt fra homeopatiens verden vil kanskje kunne treffe deg og din situasjon - mens du tenker over saken 🙂

Når du registrerer deg får du en velkomstgave: en mal for hvordan du kan gå frem for å lage deg ditt eget homeopati-husapotek 😀

Her kan du lese oversettelsen av Jenny Grist sin vesle gratis-bok, som enkelt forklarer homeopati

401 96 575
Nygata 9, 2380 Brumunddal