Homeopati - for hvem?

 

Egner homeopati seg for meg?

Er du en som har "forsøkt alt annet" mot plagene dine? Ønsker du behandling med homeopati som supplement til annet behandling? Da er kanskje symptombildet ditt sammensatt, og det kreves vilje og tålmodighet fra din side - for å høste fruktene som homeopatibehandlingen bringer med seg.

Er du en av de heldige som har vokst opp med naturmedisin, og er vant til å søke til naturterapi for plagene dine? Da har kanskje ikke symptomene dine fått skikkelig fotfeste enda, slik at det tar kortere tid før vi får bukt med dem.

I de neste avsnittene beskriver jeg noen aspekter som det er lurt å vite om - hvis du ønsker å få mest mulig ut av homeopatibehandling. Hvis du vil vite mer, eller har andre spørsmål om homeopati, så kan du lese på denne siden - med spørsmål og svar om homeopati. Og, hvis det fortsatt er ting du lurer på og ikke finner svar på, så er du velkommen til ta kontakt med meg 🙂

Jeg vil ha homeopatibehandling i tillegg til/i stedet for andre alternativer

Hva slags plager kan jeg oppsøke homeopat for?

De som oppsøker homeopat har mange ulike typer plager, det være seg fordøyelsesplager, søvnforstyrrelser, muskel-/skjelettplager, sensitivitet overfor omgivelsene, emosjonelle-/mentale utfordringer, infeksjoner, svekket immunforsvar, vondter og smerter, hudproblemer, ... Homeopati kan favne om så mye!

Det jeg elsker med homeopati, er at det er en naturmedisin som adresserer det underliggende mønsteret ditt: hvordan du opplever symptomene dine, og din respons på stress/traumer, utgjør grunnlaget for hvilken homeopatimedisin du får foreskrevet. Så det er ikke én homeopatimedisin for én spesifikk helseplage: det er én indikert homeopatimedisin som passer for deg og dine karakteristiske sensitiviteter og mønstre, i din nåværende tilstand.

Ti pasienter med samme diagnose innen for eksempel hudplager, kan få foreskrevet ti ulike homeopatimidler av homeopaten sin; avhengig av hvordan plagene arter seg hos den enkelte, og den individuelle karakteristiske opplevelsen av symptomene.

Homeopati kan trygt kombineres med andre behandlingsformer, og vil ikke komme i veien for annen konvensjonell medisin som du kanskje tar. Når det er sagt: det er viktig at du ikke slutter å ta medisiner forordnet av legen din, uten å konsultere med legen! Når du begynner å merke bedringer i helsetilstanden din under homeopatibehandlingens forløp er det godt mulig at du bør ta en tur til legen din for å diskutere eventuell nedtrapping av medisinering. Men, det er det altså viktig at du ikke uten videre gjør på eget initiativ!

Jeg vil ta ansvar for egen helse - jeg vil ta del i egen prosess

Hva burde jeg vurdere før jeg oppsøker homeopat?

I dagens moderne samfunn skal det meste ha høyt tempo. Vi vil at ting skal skje raskt og effektivt, også når det kommer til helsa vår; vi ønsker en "quick fix" og kjappe løsninger som kan fjerne problemer umiddelbart - den ene pillen som fjerner helseplagene med én gang, slik at vi uhindret kan fortsette våre daglige sysler.

Men det fungerer ikke nødvendigvis sånn med helsa vår. Hvis du har hatt en helseplage lenge, som du kanskje har utsatt å gjøre noe med - eller som du kanskje har "dekket over" med mer kjappe løsninger du har for hånden; vel, da kan disse plagene ha fått skikkelig grep hos deg. Å ta disse med roten kan ta tid:

Homeopati oppleves forskjellig fra person til person. Hos noen kommer det en rask respons på foreskrevet homeopatimiddel, og det holder med noen måneders behandling for å gjenopprette den gode balansen: med regelmessige oppfølginger for å justere foreskriving av middel og dose (jeg er ikke fornøyd før vi er helt sikre på at en sunn indre balanse er på plass igjen!).

Hos andre tar det lenger tid før den gode utviklingen observeres. Endringene kan være mer vage, og lagene av stagneringer og ubalanser som har bygget seg opp over tid må skrelles vekk gradvis. Det er uansett homeopatimedisinen som bestemmer prosessens tempo og intensitet - sammen med din kropp sin iboende evne til å promotere økt helse.

Du er hovedpersonen i ditt liv. Med homeopati som virkemiddel kan du velge å ta ansvar for egen helse: hvis du er forberedt på å investere vilje og tålmodighet i prosessen - og til det du måtte trenge for å gjenopprette helse og velvære i deg selv. Hvis du bare har hatt helseplagene en kort stund, kan du nok forvente en rask lindring også; men hvis plagene dine har vært langvarige (flere år/hele livet), og er del av et underliggende kronisk mønster, så må du også forvente at det tar desto lengre tid å bli kvitt dem. Du vil likevel merke positive endringer i løpet av de første ukene etter at du har tatt (en velvalgt) homeopatimedisin, men det kan ta lenger tid før vi sier oss fornøyde med behandlingen.

Hvordan får jeg det meste ut av homeopatibehandlingen?

Hva forventer homeopaten av meg?

For at jeg skal kunne hjelpe deg så godt som jeg ønsker, så er det avgjørende at du bestemmer deg for å:

 • Komme på førstegangskonsultasjonen med et åpent sinn, og være forberedt masse (rare) spørsmål: jeg spør om ting som du kanskje ikke er vant til fra helsepersonell.
 • Være forberedt på å komme til (i hvert fall) et par kortere/lengre oppfølginger i måneden, over flere måneder. Jeg trenger å følge deg og din respons på homeopatimedisinen for å vite om jeg har valgt det rette middelet for deg, i rett dose og rett potens (styrke).
 • Det er ganske frustrerende å ikke vite hvordan det går med deg, når jeg ivrer etter å hjelpe deg! Jeg får aldri vite om jeg har formidlet riktig homeopatisk stimuli til kroppen din hvis du ikke kommer på oppfølgingstimene.
 • Være tålmodig med prosessen! Grunnen til at jeg gjerne lar det gå 2-4 uker mellom hver fulle oppfølging (45 min) er at homeopatimedisiner ofte virker på oss i flere uker - ja, til og med måneder; ofte uten at det er så tydelige endringer fra gang til gang.
 • Jeg vil anbefale et forløp for oppfølginger avhengig av typen symptomer som du kommer med, og helsetilstanden din forøvrig. Og: dessverre lykkes jeg ikke alltid med å foreskrive den mest egnede homeopatimedisinen til deg på første forsøk. Det finnes tusenvis av homeopatimedisiner: selv om jeg har gode verktøy og metoder for hånden, så kan det være brikker i puslespillet som jeg ikke har fått godt nok på plass enda. Da vil jeg spørre mer om disse under neste oppfølging, og justere foreskrivingen etterhvert som jeg får en dypere forståelse av ditt individuelle symptombilde. Jeg er ikke fornøyd med valg av middel før du merker ordentlig positive endringer!
 • Ta kontakt med meg når du føler behov for det! Har du spørsmål om behandlingen? Vil du dele dine responser på homeopatimedisinen med meg? Har du spørsmål om instruksene eller informasjonen som jeg har sendt deg? Bestill deg en 15 min prat, enten per telefon eller på klinikken hos meg: jeg kan ikke hjelpe deg så godt som jeg ønsker hvis jeg ikke vet hva som foregår med deg mellom konsultasjonene.
 • Gjøre de endringene som du trenger for å ta vare på din helse. Du kjenner deg selv best. Respekter behovene dine. Er det ting du sliter med å endre på egenhånd? Jeg kan gjerne gi deg råd, eller bare lytte dersom du trenger å dele med noen. Kanskje har jeg tips og råd som jeg vet at har fungert bra for meg selv eller andre; eller, kanskje jeg vet om noen som kan hjelpe deg - dersom jeg ikke er kvalifisert til det.

Hvordan vil behandlingsforløpet mitt være?

Hvor ofte skal jeg komme til homeopaten min?

Etter å ha prøvd meg frem med ulike forløp og hyppighet av konsultasjoner med klientene mine, så har jeg funnet ut at det beste (for de fleste) er:

 • Vi starter med førstegangskonsultasjonen, naturligvis.
 • Før du kommer til konsultasjonen har du fylt ut dette skjemaet med opplysninger om deg selv og din helse, og sendt det til meg som vedlegg/kopiert inn i meldingen når du er innlogget på dine klientsider.
 • Når du har skaffet homeopatimedisinen som jeg har valgt ut basert på ditt symptombilde, så setter vi opp en kortere prat (15 min) 1-1,5 uke etter at du har latt den første pillen smelte under tunga.
 • Etter enda 1-1,5 uker tar vi en oppfølgingskonsultasjon (45 min), hvor jeg får spurt om prosessen din så langt. Hvis du ikke har merket stort kan det hende jeg ønsker å gjøre justeringer i valg av middel, eller vi venter å ser litt til: hvis det har vært noen mer diffuser responser.
 • Slik fortsetter vi til jeg er fornøyd med din respons på homeopatimedisinen jeg har valgt (det kan ta et par forsøk med ulike homeopatimidler før vi når dit).
 • Nå vil det kunne holde med oppfølgingskonsultasjonene (45 min) ved 2-3 ukers mellomrom, med mindre du ønsker de ukentlige kortere pratene også (15 min) - som jeg vet at mange har godt utbytte av, også jeg, homeopaten din.
 • Når mer merkbare varige endringer har skjedd hos deg, så kan vi justere ned hyppigheten av konsultasjoner gradvis: månedlig, annenhver måned, noen måneder i mellom, og når vi er helt fornøyd: årlige konsultasjoner for å passe på at du ikke havner tilbake i ubalanse igjen. Ofte er det behov for repetering av middelet når det har gått en god stund, eller når vanskelige opplevelser inntreffer i livet.

Et slikt forløp, med hyppige konsultasjoner i starten, gjør at jeg blir godt kjent med deg og din respons på homepatimedisinen: og får fulgt deg opp skikkelig. I tillegg blir det lettere for deg å bli kjent med prosessen som homeopatibehandlingen innebærer.

Etterhvert som du er mer fortrolig med behandlingen, og vi ser ønsket respons på homeopatimedisinen(e), så tilpasser vi forløpet deretter.

Høres det bra ut? 😀

Tjenestene Ringsaker Homeopati tilbyr:

Vil du vite mer om Homeopat Marianne?

Velkomstgave og Homeopatidrypp

 

Usikker på om homeopati er noe for deg?

De ca. månedlige Homeopatidryppene med informasjon og nytt fra homeopatiens verden vil kanskje kunne treffe deg og din situasjon - mens du tenker over saken 🙂

Når du registrerer deg får du en velkomstgave: en mal for hvordan du kan gå frem for å lage deg ditt eget homeopati-husapotek 😀

Her kan du lese oversettelsen av Jenny Grist sin vesle gratis-bok, som enkelt forklarer homeopati

401 96 575
Nygata 9, 2380 Brumunddal