Holly HomeopathsHomeopatiHva skjerRingsaker HomeopatiSOH

CPD – Continued Professional Development

Ringsaker Homeopati deltok på en dag med «Continued Professional Development» 11. mai, sammen med resten av Holly Homeopaths. Denne ble holdt i klinikk-lokalene til the School of Homeopathy, i Stroud, England. (Bildet over er fra elva som renner rett nedenfor – et fredfullt sted å nyte morgenkaffen før en fullstappet dag!)

Tre dyktige homeopater fra ACT – Advanced Clinical Training ga oss en introduksjon til hvordan vi kan gå frem for å inkorporere Sensation Method – et meget virkningsfullt verktøy i konsultasjoner – til å kartlegge det dypereliggende symptombildet/mønsteret hos pasientene våre.

I tillegg fikk vi innblikk i hvordan å bruke flere av verktøyene vi har med oss fra de fire årene ved The School of Homeopathy på en mer effektiv måte, noe som er til stor hjelp når informasjonen vi har samlet under konsultasjonene skal analyseres: slik at vi kommer frem til en best mulig foreskriving (blant de tusener av homeopatimedisiner som finnes).

Som alltid i homeopatien, er disse prosessene forskjellige fra pasient til pasient: fordi hver person har sitt unike reaksjonsmønster – og sine individuelle karaktertrekk – som er med på å danne det helhetlige bildet som homeopater baserer sine foreskrivinger på.

 

I desember hadde vi en liknende samling, med homeopaten Bob Blair som foreleser i to dager: Da var temaet «Pattedyr i homeopatien«. Dette var kjempespennende, og ga oss mye innsikt i en gruppe homeopatimedisiner som foreskrives med hell – til pasienter med symptombilder som stemmer overens med disse medisinenes karakteristikker.