AkuttHobby-HomeopatHomeopatiHomeopatimedisinerNettkursPlagerRingsaker Homeopati

Arnica montana (Arn)

Arnica, eller Solblom som vi kaller den på norsk, er en blomst i Kurvplantefamilien. Hele planten benyttes i fremstillingen av homeopatimedisinen.

Du finner Arnica nevnt i flere av plagene jeg har skrevet om så langt, hvis du besøker siden helseplager.

 

Skaffe Arnica

For å slippe å vente opp mot en uke på at apoteket skal skaffe Arnica for deg, når du eller barnet ditt har symptomer som samsvarer med Arnicas karakteristikker, kan du oppgi denne informasjonen på apoteket - for å ha homeopatimedisinen i husapoteket ditt før plagene dukker opp (tallet bakerst er varenummeret):

  • Arnica montana 30C, 226584
  • Arnica montana 200C, 367238

30C potensen (styrken) kan du bruke på egenhånd hjemme, gjerne også lavere potenser. 200C kan det godt hende homeopaten din vil foreskrive - og du kan i visse tilfeller vurdere denne om du har mer erfaring med homeopati selv. Det er mye lettere for apoteket å skaffe riktig homeopatimedisin til deg når du har med varenummeret, så skriv det på en lapp og ta med: tro meg, de blir veldig takknemlige for det 🙂

Jeg har skrevet mer om det å kjøpe homeopatimedisiner i malen: Homeopati-husapotek.

Å foreskrive Arnica

Jeg kommer til å nevne noen av helseplagene som kan lindres av Arnica (Arn).

For å lære hvordan du kan foreskrive for deg selv og dine kjære, er du også velkommen til å sjekke ut kurset jeg tilbyr: Hobby-Homeopat. Der blir du også introdusert for mer utfyllende informasjon om Arnica, og en rekke andre homeopatimedisiner 😀

Det beste er å få hjelp av homeopaten din, hvis du ikke er vant med å foreskrive homeopatimedisiner for deg og dine kjære. Bestill deg en akutt-konsultasjon de første par gangene, og etterhvert kun i de tilfellene der du merker behov for veiledning.

For kroniske tilstander og mer sammensatte lidelser bør du alltid søke hjelp hos profesjonelle - homeopater eller annet helsepersonell! Det samme gjelder bekymringsverdige akutte lidelser: oppsøk alltid kvalifisert helsepersonell/legevakt.

Illustrasjonen er hentet fra C.A.M. Lindman: Nordens Flora

Helseplager Arnica kan lindre

Generaliteter

Arnica er et essensielt middel å ha i homeopati-husapoteket sitt. Det er det første middelet du bør vurdere etter knall, fall og skader - eller traumer som har resultert i sjokktilstand.

Arnica kan passe ved dårlig ånde; lidelser etter ulykker/skader; såre og verkende smerter; smerter i kjertler. Symptomer som blir verre (<) ved rykkende bevegelser; å ligge på den skadete delen; berøring.

 

Emosjonelt/mentalt

Lidelser som kommer av sjokk. Benekter egen sykdom og lidelse. Generelt fryktfull, og redd for å bli berørt. Glemsom etter skade. Sjokk.

 

Fysisk

Arnica kan være indikert ved disse fysiske plagene: Benbrudd. Blodblemmer. Blåmerker. Byller. Forstrekninger. Forstuelser. Gummer, blødende. Hodeskader. Hoste. Leddsmerter. Neseblod. Skader. Tannverk. Øyeskader.

Altså -

Disse karakteristikkene jeg har tatt med her er bare noen av de trekkene som gjerne brukes for å differensiere (velge mellom) ulike homeopatimedisiner som kan passe ved mer akutte og "enkle" plager.

Når symptomer og helseplager er av kronisk art og del av et mer komplekst mønster, er det best å få mer dyptgripende (konstitusjonell) behandling hos homeopaten din. Hvis du ikke har mulighet til å kontakte homeopaten din der og da, så kan du fint forsøke å lindre plagene med homeopatimidler i husapoteket/reiseskrinet ditt - for så å få hjelp til behandlingsforløp for de kroniske plagene senere.

Og, for å bli en fortrolig hjemme-foreskriver av homeopati, anbefaler jeg å få på plass de grunnleggende kunnskapene om homeopati - og bli en Hobby-Homeopat 😉

 

Husk:

Hvis du eller dine kjære opplever symptomer og plager som bekymrer deg, så må du søke profesjonell hjelp/dra til legevakta! 

Men, om du mistenker at Arnica kan passe til symptombildet, så er det ingenting i veien for å ta med homeopatimedisinen og forsøke den i bilen på veien/på venterommet: kanskje blir turen mer kortvarig enn fryktet 😀

Og, for plager du er vant til å håndtere i hjemmet, så kan Arnica (og andre homeopatimedisiner i husapoteket ditt) være med på å lindre tilstanden til den har passert – og kanskje forkorte varigheten av plagene.

Tipsene jeg har nevnt i denne artikkelen er ikke ment som erstatning for kvalifisert medisinsk rådgivning. Dette er kun ment som informerende innhold, og du bør alltid rådføre deg hos kvalifisert helsepersonell før du foretar eventuelle endringer i pågående behandling.