Holly HomeopathsHomeopatiHva skjerNatur og magiRingsaker HomeopatiSOH

8 Box Method

8 Box Method – Rajan Sankaran

Samme helg som CPD (se forrige homeopatidrypp) var det også et storslått seminar i regi av The School of Homeopathy (SOH), på nydelige Hawkwood College i Stroud, England. 

Rajan Sankaran er en høyt anerkjent homeopat som holder til i India, hvor han både praktiserer som homeopat og underviser: han har grunnlagt skolen «The Other Song – The International Academy of Advanced Homeopathy.

Da det ble kjent at Rajan Sankaran skulle være årets gjest ved SOH’s årlige homeopatiseminar i mai, ble det raskt fullbooket; så det ble satt opp et stort telt utenfor Hawkwood College sin hovedbygning – for å romme alle de 165 deltakerne.

 

SOH hadde satt opp et stort telt for å romme alle deltakerne denne helga

 

Mai i Stroud pleier å være ganske varmt og innbydende – innbydende var det, men særlig varmt var det ikke å sitte stille under teltduken i to hele dager! Men, vel verdt det;

Temaet for seminaret var Sankaran sin relativt nyutviklede «8 Box Method» – en modell som er til hjelp når homeopaten jobber med all informasjonen fra pasientkonsultasjonen, for å komme frem til best egnet homeopatimedisin i hvert enkelt tilfelle.

 

I pausene var det nydelig å vandre i de vakre omgivelsene rundt skolebygningene til SOH, Hawkwood College – hvor jeg har vandret mang en gang de fire årene jeg var student her!

 

Etter en smakfull middag i regi av Hawkwood, en grillbuffet, var det en skikkelig godbit på programmet: Visning av dokumentaren «Magic Pills«.

Denne anbefaler jeg på det sterkeste! I filmen blir blant andre «Homeopathy for Health in Africa» omtalt, med deres viktige arbeider i østlige deler av Afrika: med etablering av homeopatiklinikker, og tilbud av homeopatibehandling til mennesker som mangler både helse og ressurser. Det blir også avholdt besøk hos «Dr. Prasanta Banerji Homoeopathic Research Foundation» i India, som arbeider mye med foreskriving av spesifikke homeopatimedisiner for en rekke tilstander. I det hele tatt, en meget spennende dokumentar!

 

Filmplakaten til Magic Pills. Denne vil etterhvert bli tilgjengelig på DVD, og det samme blir Just One Drop – da skal jeg si i fra! 🙂

 

Rajan Sankaran delte mange positive erfaringer med eksempler fra egen klinikk, og gikk grundig gjennom sin «8 Box Method» de to dagene. Etter denne helgen følte jeg meg proppet med masse gode tips og virkemidler som jeg nå lettere kan inkorporere i mitt eget arbeid ved Ringsaker Homeopati.

 

Selv om det var ganske kaldt å sitte der, var det nydelig da sola tittet frem og varmet teltet dag to på seminaret

 

De fire årene ved The School of Homeopathy har utstyrt meg med det jeg trenger for å kunne praktisere som homeopat – men, man blir aldri fullt utlært! Jeg vil fortsette å holde meg oppdatert på det som skjer i homeopatiens verden – og, å dele mine erfaringer med deg gjennom Homepatidryppene fra Ringsaker Homeopati 😀